sábado, 28 de febrero de 2009

La Blogosfera educativa


Aquesta segona tasca tracta de la blogosfera educativa. Aquesta es la forma de designar tot allò relacionat en els blogs. les noves tecnologíes i l'educació.

Les utilitats del blog que he pogut aprendre en aquesta segona tasca, han sigut diverses com; aprendre a cercar blogs, seleccionar i seguir blogs interessants del nostre interès, i per últim saber afegir-los a la llista de blogs del nostre blog.

Després d’aquesta xicoteta introducció de la tasca a realitzar, començaré a descriure la feina realitzada.

En primer lloc caldrà especificar com he realitzat la tasca de cercar els blogs. Ho he fet des de el portal de “google” ja que és el que habitualment utilitze per a la cerca de informació. Dins d’aquest portal he pogut encontrar una pestanyeta on posava “Blogs”, aquí es on comença la odissea, ja que és fàcil de trobar però no tot es interessant.

Un vegada es va obrir aquesta pestanya, vaig cercar les pàgines posant entre comentes les paraules que volia que m’encontrarà el buscador, que eren “tecnologia en l’educació física”, i seguidament vaig acotar més encara la cerca posant que foren pàgines actualitzades en l’últim més.

D’aquesta manera va vindre la següent part de la cerca dels blogs, la tria d’aquestos blogs. Hem van sorgir moltes pàgines i vaig poder anar visualitzant-les per vore si s’ajustaven al que jo volia. Però em van sorgir alguns problemes ja que pàgines de educació física que feren referència a les noves tecnologies eren molt poques. Per aquest motiu després de llegir-ne alguns, vaig descobrir en una pàgina els TIC, que són les sigles de tecnologia, informació i comunicació, i vaig canviar les paraules de la cerca i hem van sorgir algunes pàgines més.

Un altre dels problemes que vaig trobar es que la major part de les pàgines eren pàgines de educació on sols feien un comentari referent a aquest tema, per aquest motiu a la fi les pàgines que he posat són sols; 2 de ed. Física exclusivament en relació a les tecnologies i les altres de educació en general on tracten les TIC en algun dels comentaris.

D’altra banda, el Blog que vaig a comentar més profundament es el de “Dorsal nº 5. En aquest Blog, l’autor tracta. En aquesta pàgina el que més m’ha agradat es que fa una gran explicació de la importància del TIC en l’educació física i a més en aquesta explicació destaca quins serien els recursos que més ens servirien a l’hora incloure’ls en l’educació física.

En aquest comentari ens separa d’una banda les utilitzacions més destacades per als mestres algunes no molt innovadores com poden ser; llistes, seguiments, qualificacions, bases de dades, però d’altres més interessants com són; estudis antropomètrics i estadístiques. D’altra banda també fa un seguiment a les propostes que influeixen directament en els xiquets com poden ser recursos, apunts, presentacions i exposicions tan fetes per el professor com per ells, i la creació de periòdics esportius propis del centre.

Per finalitzar, faré una xicoteta reflexió sobre tot allò que he aprés fent aquesta tasca.

D’una banda, m’he adonat de l’important que pot arribar a ser realitzar tasques de introducció de les noves tecnologies a la educació en general. Ja que ens proporciona unes eines de treball innovadores i que criden molt l’atenció dels nens, i per aquest motiu ens ajuden a que retinguen els continguts de les assignatures.

Encara que des de el meu punt de vista, pot ser siga un poc perillós, ja que depèn de la finalitat de aquestos recursos i el plantejament d’aquestes pot ser s’utilitzen mal i puguen arribar a ser un poc perilloses.

Y per últim destacar l’important que és que la gent compartisca amb els altres informació. Pense que es interessant en tots els aspectes que compartisquen d’informació i sobre tot si es en eines que utilitzem habitualment com és Internet, sempre serà molt més interessant.



Justificar a ambos lados

domingo, 22 de febrero de 2009

"Tot allò aprés dels Blogs"

Paraules que he aprés


Bitácora: fa referència a una bitácora de red o blog. És l’idea de portar un registre cronològic de successos. Prové dels quadernos de bitácora dels barcos, i sutilitza preferentment quan el autor escriu sobre la seu apropia vida com si fos un diari. Webring: són pàgines obertes que inclouen a membres d ela comunitat en diaris en línea Protocolo Finger: aquest protocol proporciona informació detalla dels usuaris de una maquina estiguen o no connectats en aquell moment al servei. Permalinks, Blogrolls I Trackbacks: son enllaços. Interfaz: permet la circulació correcta i senzilla de la informació entre varies aplicacions y entre el propi. Spam, troles, lechers, usuarios títeres, newbies: són els enemics del correcte funcionament del blog. Son programes que provoquen errors.


Pròpia reflexió


Un blog, és un lloc web on els usuaris periòdicament l’actualitzen. Aquest espai web, recopila cronològicament els textos dels autors. Es a dir, que apareixen els textos escrits dels més nous als escrits fa més temps. La característica dels blogs, és que el usuari que el visita pot mantindre un fil, és a dir seguir un tema mitjançant comentaris, però aquesta opció el creador del blog, pot o no habilitar-la de tal forma que pot fer que no es puguen comentar els textos.

A nivell d’ensenyament educatiu, considere que les opcions de aprofitar aquesta idea són moltes. Pot ser seria una bona opció que el mestre tinguera un Blog, i en aquest publicara activitat a desenvolupar, o links on els xiquets pogueren encontrar informació de treballs... ja que aquestos blogs poden ser adapatas a qualsevol àrea, nivell educatiu i metodologia docent.

Però també veig que seria més efectiu el treball dels blogs a partir del 2º cicle el treball en els blogs de altres i ja al 3º cicle la pròpia experiència mitjançant la creació de un blog propi.

D’altra banda el que si que veig molt interessant, és d’utilització dels blogs per a la comunicació entre el professorat, tant a nivell de claustre o de les diferents escoles del poble, ja que seria bo per a la programació i el desenvolupament de projectes per al poble, i de intercanviar informació. Con ens deia la professora de didàctica de l’educació, tot el que siga per a fer l’aldea global serà interessant a nivell de centre.

També seguint en la comunicació entre professors, podem encontrar útil la comunicació en centres externs al poble, incloent comunitats docents de altres províncies o països.

Per últim no seria una idea descabellada, la utilització per a tindre comunicació en els educadors dels alumnes i la pròpia associació de pares/mares de l’escola.

Aquesta ha sigut la meua reflexió de tot allò que he pogut extraure de la lectura dels textos. Ha sigut molt interessant, ja que jo utilitze xarxes socials, i no havia pensat mai en incloure aquestes tecnologies en l’escola...


sábado, 21 de febrero de 2009

"Experiments"

Bon dia!!

Tal com ens van dir, ja he creat el meu Blogger!

La primera entrada l’utilitzaré per a fer experiments tal i com ens a dit Jordi…aixina que he penjat una fotet meua xa k no hi haja dubte de qui és l’espai!!pensava posar un video del youtube...però com no se pot descarregar vos posaré l’enllaç:

http://www.youtube.com/watch?v=1LHrtX_32ow

Pot ser l’haveu vist ja, és prou famós, però com hem va impactar tant crec que és interessant que la gent que no l’ha vist li pege una miradeta!!de segur que vos impacta!!

Vinga un beset!!